Suudi Arabistan Vize Başvurusu
Suudi Arabistan Konsolosluğu vize başvurusu işlemleri için 1 Haziran 2011 tarihinden itibaren çipli pasaport uygulamasına geçmiş bulunmakta ve eski pasaportlar yapılan vize başvuru işlemlerini kabul etmemektedir. Suudi Arabistan vize başvuru işlemleri için Suudi Arabistan seyahati dönüşü en az 6 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için en az 2 boş sayfası mevcut pasaportlar kullanılmalıdır. Bu özellikler taşımayan pasaportlarla gerçekleştirilecek vize başvuruları kabul edilmeyecektir.
Ayrıca Suudi Arabistan Konsolosluğu pasaportunda İsrail vizesi olan ve İsrail’e giriş çıkış damgası bulunan pasaportlarla yapılan vize başvurularını işleme almamaktadır. Yine 35 yaş altı bekâr bayanlar ise suudi arabiatan vize uyum koşullarını eksiksiz olarak tamamlayarak Suudi Arabistan seyahatlerini gerçekleştirebileceklerdir. Suudi Arabistan’a ticari bir gerekçe ile seyahat edecek 35 yaş altı iş kadınları Dış İşleri Bakanlığından çıkmış olan davetiye ile gidebilirlerken aynı zamanda eşinin veya kan bağı olan akrabalarının refakati üzerine vize alabilmektedirler. 50 yaş üstü yabancılara ise Suudi Arabistan çalışma vizesi verilmez. Yabancı firmaların, kuruluşların, temsilcilerine, iş adamları ve yatırımcılara ticari amaçlı Suudi Arabistan vizesi verilecektir. Suudi Arabistan çalışma vizesi sahipleri ise 90 gün içerisinde oturum izni almaları zorunludur. İki ülke resmi pasaport sahipleri 90 günü aşmama ön koşulu ile Suudi Arabistan vize işlemlerinden muaftır.
Suudi Arabistan vize işlemleri, Pazartesi ve Perşembe günleri 09:00 ila 15:00 arası gerçekleştirilebilirken, Cuma günleri ticari vize başvuru işlemleri kabul edilmemektedir.
Suudi Arabistan vize işlemlerine, hac ve umre ziyareti sebebiyle oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak başvuru işlemlerine 30 gün önceden başlamalısınız.
Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluk yetki alanı İstanbul il ve ilçelerini kapsamaktadır. İstanbul'dan yapılacak olan Suudi Arabistan vize başvuruları Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna gerçekleştirilebilecektir.
Suudi Arabistan sınır kapılarında kapı vizesi uygulaması yoktur. Vize prosedürlerinin Türkiye'de tamamlanması gerekmektedir. Suudi Arabistan vize başvurularının ön koşulu Suudi Arabistan’da yasal ikamet sahibi olan kişi veya kurumlardan davet mektubunun temin edilmiş olmasıdır.
Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Suudi Arabistan kısa süreli vize başvurularında hac ve umre ziyareti sebebiyle yoğunluk olmaktadır. Suudi Arabistan vize başvuru sahiplerinin söz konusu yoğunluğu göz önüne alarak işlemlerine en az 30 çalışma günü önceden başlamaları gerekmektedir. Suudi Arabistan vize başvuruları sonuçlanma süresi ortalama olarak 3-7 iş günüdür. Söz konusu süre konsolosluğun yoğun olduğu zamanlarda, resmi tatil günleri öncesinde uzamaktadır.
Suudi Arabistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Suudi Arabistan vize başvuru formu, Suudi Arabistan vize talebinde bulunulduğuna dair resmi bir belgedir. Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun hazırlamış olduğu başvuru formunun doldurulması zorunludur. Suudi Arabistan vize başvuru işlemlerinizin ilk adımını bu başvuru formu oluşturmaktadır. Suudi Arabistan vize başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurularak başvuru evraklarınız arasına eklenmelidir.
Suudi Arabistan başvuru formu eksiksiz ve gerçeğe uygun olarak doldurulmalıdır. Suudi Arabistan Konsolosluğu doldurulan başvuru formu aracılığı ile başvuru yapan kişi hakkında detaylı bilgi sahibi olmaktadır. Başvuru formunda belirttiğiniz bilgilerinizin, başvuru evraklarınız arasında yer alan bilgilerinizi desteklemesi ise Suudi Arabistan Konsolosluğu’nun önem gösterdiği bir konudur.
Suudi Arabistan vize başvuru formu, Suudi Arabistan diplomatik mercileri tarafından vize talebinde bulunan kişileri tanımak için oluşturulmuştur. Suudi Arabistan vize başvuru formu gerçeği yansıtan beyanlarla, başvuru sahibi tarafından şahsen doldurularak imzalanmalıdır. Suudi Arabistan vize başvuru formu Türkçe, İngilizce veya Arapça olarak doldurulabilir. Suudi Arabistan vize başvuru formunun uluslararası geçerliliği vardır. Formun üzerindeki fotoğraf bölümüne Suudi Arabistan Konsolosluğu vize başvurusuna uygun biyometrik ölçülerdeki fotoğraf eklenmelidir. Başvuru formu doldurma işlemi esnasında tükenmez kalem kullanmalı, büyük harfle doldurmalı ve başvuru evraklarında bulunan bilgilerinizi destekleyecek şekilde olmasına dikkat edilmelidir. Suudi Arabistan Konsolosluğu belirlediği 4x6 mm ölçülerinde olan biyometrik fotoğrafınızı formun fotoğraf kutucuğuna yapıştırarak ve vize başvuru formunun en alt köşesinde bulunan bölümü imzalayarak başvuru formunu doldurma işlemini tamamlamanız gerekmektedir. İmzanızın pasaportunuzda bulunan imzanız ile aynı olup olmadığı Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından kontrol edilecektir.
Suudi Arabistan vize başvuru formları, Suudi Arabistan Konsoloslukların internet üzerindeki adreslerinden, Konsoloslukların kendisinden ya da danışmanlık yapmakta olan vize merkezlerinden başvuru formlarını alabilirsiniz.
Suudi Arabistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Suudi Arabistan vize müracaatında bulunacakların pasaportlarının geçerlilik süresi Suudi Arabistan seyahati dönüşü sonrasında 6 ay olmalıdır. Suudi Arabistan vize başvuru dosyasında ibraz edilecek fotoğrafın arka fonunun beyaz, 4,5x6 mm ölçülerinde olması gerekmektedir. Suudi Arabistan vizesi başvuru formu gerçeği yanıstan beyanlarla ve eksiksiz olarak doldurularak imzalanmalıdır. Suudi Arabistan tüm vize kategorileri için davet mektubu talep edilmektedir. Suudi Arabistan ticari iş ilişkisi içinde olunan firmadan temin edilecek davet mektubu Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı onaylı olmalıdır. Suudi Arabistan davet mektubu davet eden şirket tarafından hazırlanmalıdır. Suudi Arabistan vize başvuru dilekçesi yolcunun diplomasındaki mesleğe göre hazırlanmalıdır. Suudi Arabistan'a ticari amaçla davet eden şirket davetiyeyi Dışişleri Bakanlığından onaylatmalıdır. Dışişleri Bakanlığından temin ettiği referans numarasını vize başvuru sahibine iletmelidir.
Ana Menü
- Ankara Büyükelçiliği
- İstanbul Başkonsolosluğu
- Suudi Arabistan Vize Başvuru
- Turistik Vize
- Ticari Vize
- Aile Ziyareti Vizesi
- Umre Vizesi
- Türkiye Oturum İzni
- Türkiye Aile Birleşimi
- Türkiye Çalışma İzni
- Türkiye Vizesi
- Türkiye'de Üniversite Eğitimi
- Türkiye Vatandaşlığı
- Hakkımızda
- TURKEY RESIDENCE PERMIT
- TURKEY WORK PERMIT
- TURKEY INVESTMENT
- TURKEY PROPERTY
- TURKEY CITIZENSHIP
- TURKEY HIGHER EDUCATION